Jdi na obsah Jdi na menu
 


o mě

Jmenuji se Sylvie Škultétyová,  jsem zakladatelkou projektu SkyTarot a ráda se s Vámi podělím o příběh, jenž předcházel vzniku SkyTarotu.

Pocházím z Jižní Moravy, kde jsem vyrůstala v ateistické rodině bez vlivu náboženství a bez jakýchkoliv informací o intuici či energiích. Životem jsem proplouvala tu snáze, tu hůře, ale jak to bývá, člověk se probere k životu, když prochází krizí. U mě to byla krize s partnerem, kdy jsem se po velmi dlouhém váhání odstěhovala a poprvé vyzkoušela bydlet úplně sama. S odchodem od partnera jsem přišla o většinu kamarádů, odstěhovala jsem se do jiného města a tam začala budovat svůj život od znova. Když se ale něčeho zbavíte, uděláte si místo na něco jiného.

Co dělat, když Vám najednou život nikdo neplánuje a vy nemáte v popisu plánu péči o druhé, zůstalo prázdno jak vedle vás, ale také v srdci? Jak poznat, co je Vaše, co opravdu chcete Vy a co jen nános myšlenek a vlivů okolí? Kde hledat lidi, kteří jsou na podobné vlně, jako jste vy a nehledat na diskotékách a v barech? Tak jsem se začala více věnovat sama sobě. Začala jsem chodit na cvičení taichi, kde jsem zjistila, že ona energie, o které jsem slýchávala čím dál častěji, není jen něcí výmysl, ale že ji opravdu cítím i já. Také jsem začala o sebe víc pečovat jako žena. Proměny si všimlo okolí a chtělo vědět, co je za tím. Na jednom příjemném setkání jsem se seznámila s lidmi, kteří se zabývají feng shuej, astrologií a také tarotem. Stála jsem na začátku úžasné a vzrušující cesty objevování netušených možností, jak poznávat svět kolem sebe i jinak, než očima, jak poznávat samu sebe, jak začít vnímat intuici, svoje tělo, své myšlenky a pocity. Tarot je skvělý prostředek, jak komunikovat sám se sebou a lépe se vyznat v situacích, které se nám dějí, i když nám samotným se to někdy nelíbí.

Poslední dobou jsem se setkala s mnoha ženami, které tato problematika zajímá, které hledají cestu, jak být sobě blíž, aby se cítily lépe a žily v souladu se svým srdcem a intuicí. Pomocí tarotu se mi podařilo ukázat jim i jiné možnosti řešení, podpořit je na jejich cestě a byla to vždy velmi příjemná a vzájemně obohacující setkání. Vždyť nejlepším odborníkem na svůj život jsme my sami. A tarot je na naší cestě příjemným a vítaným společníkem stejně jako feng shuej, relaxace, meditace.